annemarie@burhoei.dk
+45 29838294

Indlæsningshastigheden ødelagde min dag og din hjemmeside!

Grafisk tegnet billede af en vej. En bil holder for rødt. Foran bilen står en lyserød flodhest og spærre, så bilen ikke kan køre hurtigt videre.

Indlæsningshastigheden ødelagde min dag og din hjemmeside!

Jeg ville have besøgt din hjemmeside, men den kom aldrig videre fra Google. Kender du problemet med langsomme hjemmesider og tålmodighed? Læs her. Fejlen ligger i indlæsningshastigheden og her får du lidt tips til, hvordan du løser det problem.

Indlæsningshastigheden på en hjemmeside er noget man ofte glemmer i farten. Du tænker måske, at dit design er virkelig flot, men har du tænkt over, at mange forskellige (og flotte) elementer faktisk ødelægger brugerens oplevelse af din hjemmeside?

Derfor er indlæsningshastigheden vigtig på din hjemmeside!

Hvis indlæsningshastigheden er for lang, så går kunderne over til konkurrenten

Din hjemmesides indlæsningshastighed er vigtig af 2 årsager

 1. Din besøgenes tålmodighed
 2. Besøg på hjemmesiden eller webshoppen

Lad os starte med folks tålmodighed. Den lunte er meget kort. Meget kortere end du måske lige tror. Mine fingre kribler allerede omkring 3-4 sekunder indlæsningstider. Hvis jeg skal vente på din hjemmeside er indlæst, så er der ikke langt fra dig til en ny google søgning. Hvis du har en webshop, så er det næsten endnu mere kritisk. Hvis folk forsvinder fra din webshop inden de er kommet ind i butikken, så får du ikke noget salg i kassen. Det er IKKE godt. Hvis du ikke tror på mig, så lav selv forsøget. Gå ind på google – skriv et søgeord og vent på hjemmesiden er færdig med at indlæse. Hvis du skulle vente i lang tid, blev du så hængende i røret eller prøvede du noget andet?

Dette kan skade hjemmesidens indlæsningshastighed

Der er mange faktorer som spiller ind på hjemmesidens visningstid. Lad os kigge på et par stykker.

 • Plugins (hvis du f.eks. bruger WordPress)
 • Sociale integration (Facebook,Twitter, Linkedin) – knapper
 • Din hjemmeside-udbyder og deres placering af din hjemmeside
 • Scripts – som din hjemmeside bruger til at vise flotte visuelle ting.

WordPress er slem – meget slem for indlæsningshastigheden!

Indlæsningshastigheden påvirkes af om du har instagram billeder eller en twitterboks

De vil nok ikke indrømme det selv, men hjemmeside-systemet, WordPress er meget slem i forhold til Plugins (Joomla, Drupal, Umbraco og alle de andre udbydere er muligvis i samme båd) . Du kan tilføje en masse fine ekstra dimser til din hjemmeside – f.eks. en gæstebog eller FAQ, men den advarer ikke om, at det også påvirker indlæsningshastigheden. Hver gang du tilføjer et plugin, tilføjer du også et par millisekunder til den tid gæsten skal vente på at komme ind på din hjemmeside. Det er måske en overvejelse værd?
Sociale integration er også noget rigtig skidt – for ligesom plugins, så tager de også tid fra gæsten. For at få et kommentarfelt fra f.eks. Facebook, så er din hjemmeside afhængig af ”kontakten” med facebook. Hvis deres tjeneste er langsom, så bliver din hjemmeside også påvirket af det. Man må gerne indsætte sociale knapper på sin hjemmeside, men jeg anbefaler at man dropper alt integration med felter, hvor folk kan kommenterer som deres facebook, twitter eller linkedin-profil. Det stjæler kun tid.

Du skal slå disse plugins fra

Hvis du bruger WordPress eller et andet CMS, så gør dig selv den tjeneste at slå følgende plugins fra.

 • Sociale plugins -Alle sociale plugins – såsom AddtoAny, Swiftybar, Social Warfare og Sumo. De skal bare væk, medmindre du har en god grund
 • Gamle plugins – Hvis et plugin ikke er blevet opdateret i mere end et 1år, så fjern det fra din hjemmeside. Der kan være stor sikkerhedsrisiko ved at bruge noget, som ikke har været opdateret længe. Udover det, så er det måske ikke opdateret til de nyeste teknologier.
 • Billede plugins – Instagram og andre billedtjenester. De er sikkert hyggelig, men det skal ikke være på din hjemmeside. De stjæler kun tid fra den besøgende. V Æ K!

Få hjælp af komprimerings teknologi!

En hjemmeside består af en masse filer og ofte fylder de rimelig meget. For dig er et par Kb måske ikke så meget, men det stjæler alligevel tid fra den besøgende. Derfor anbefaler jeg, at du enten selv komprimere dine filer (.min.html) eller bruger et af følgende værktøjer.

 1. WP Super Cache
 2. W3 Total Cache

For at simplificere det, så sørger de (ovennævnte plugins) for, at filerne fylder mindst muligt, så den besøgende ikke skal vente for længe. Disse plugins kan give nogle uventede bivirkninger, men det er et andet indlæg.

Udbyderen af hjemmesiden stjæler også indlæsningstid

Alt indhold stjæler af indlæsningshastigheden og indlæsningstiden på din hjemmeside

Du kan ikke vide det på forhånd, for udbyderne skilter ikke med hvor hurtigt de kan indlæse din hjemmeside. Et spørgsmål du kan stille dem er, hvor de har placeret indholdet af din hjemmeside. Din hjemmesideudbyder gemmer alt indholdet fra din hjemmeside på en ”server” – en server er egentlig bare en meget større computere end du har derhjemme. Hvis dine kunder er i Danmark, er det klart bedst, at udbyderen gemmer indholdet på en “server” i Danmark. Desto tættere på dig, desto bedre. Personligt har jeg gode erfaring med hjemmesideudbyderen, Azehosting, som gemmer filerne på en server i tyskland. Indlæsningshastigheden er ganske fin. OBS; Mit link til hjemmesideudbyderen, azehosting indeholder en affiliate kode – Det vil sige, hvis du bruger det link og køber en hjemmeside hos dem, så får jeg også lidt ud af det. Du kan fjerne affiliate koden, hvis du ikke vil give mig nogen fordel. Det er helt op til dig.

Sådan ser du hvad der sænker indlæsningshastigheden!

Findes der ikke et værktøj, hvor man kan se hvad der sænker hastigheden på hjemmesiden? Jo! Der findes faktisk mange – f.eks. værktøjerne fra Statuscake, UptimeRobot, Insping eller du kan nøjes med at tjekke din hjemmeside med værktøjet fra Pingdom. Denne udgave fra pingdom er gratis, men du kan også købe den fulde pakke, hvor de overvåger din hjemmeside over flere dage. Flere målinger giver ofte et mere retfærdigt/fyldestgørende resultat, men det tager de sig også betalt for.

Eksempel – sænk indlæsningshastigheden med pingdom

Som tidligere nævnt, pingdom har både en betalt og gratis udgave. Herunder kan du se, at jeg har testet hastigheden på foreningen, musicalforeningen storebælts hjemmeside. Indlæsningshastigheden er lige under 2 sekunder. Det er hverken godt eller skidt. Den skal helst være klar indenfor 1 sekund, men under 2 er sådan set acceptabelt. Brugeren må dog ikke vente længere end det. Skulle din hjemmeside ramme over 4-5 og 6 sekunder, så bør du enten kigge på selv eller få hjælp af en ekspert. Udover at den viser dig indlæsningshastigheden, så fortæller hjemmesiden også hvad der bremser hjemmesiden fra at nå frem til brugeren. Ofte er det – som tidligere nævnt – en masse grimme plugins/ekstra indhold. En gæst på din hjemmeside er ikke loyal overfor dig, end at de bare smutter over til konkurrenten efter få sekunder.

test af indlæsningshastigheden hos firmaet pingdom for musicalforeningen storebælt

Så mange forskellige filer bruger din hjemmeside til at vise et enkelt billede!

Din hjemmeside benytter en lang række filer for at kunne vise indholdet. Det er ofte de filer, som også gør din hjemmeside sløv og det påvirker indlæsningshastigheden. Jeg har lavet et værktøj (som stadig er under udvikling), der kan finde ud af hvor mange filer med endelsen .CSS og .JS din hjemmeside benytter. Den tæller alle filer og viser dig hvilke. Snart kan det også registrer skrifttyper. Mange filer er skidt – hvis du kan, så bør du benytte så få som muligt. Har du egentlig brug for det smarte facebook-kommentarsystem? NEJ – væk med det!

OBS – min fil-beregner/tæller er stadig i udviklingsfasen, så det er ikke sikkert den kan fange alt. Ligesom det heller ikke fanger indlejret kode.

De gode og knapt så gode til at bruge mange filer

Der kan være mange (gode/dårlige) grunde til, at man indlæser en masse ekstra indhold på sin hjemmeside, men dermed træffer man også det valg, at hjemmesiden bliver påvirket af det. Mange webshops spionere f.eks. på kunderne. Alene den lille ting tager også en bid af hastigheden. Og nu tænker du måske; ”Jamen, det gør ikke noget”. Nej, muligvis ikke lige nu, men Google kigger også på din hjemmeside. Hvis den langsom, så risikere hjemmesiden at blive smidt langt ned blandt søgeresultaterne, men side 4 og 5 er da også meget pæn….

Et godt råd til at forbedre indlæsningshastigheden

Mit råd er – ud med alt det unødvendige fra din hjemmeside. Hold alting på et minimum. Brug pingdom til at teste din hjemmeside, når du har indsat noget nyt. Udover det – så er det en god ide, at vente med at indlæse indhold, indtil brugeren kigger på det. Teknologien hedder Lazy-loading. Hjemmesiden venter med at vise den besøgende billeder og video, før de faktisk kan se dem på deres egen skærm. Det gør at hjemmesiden ikke behøver indlæse alt på én gang. Ergo – minimere vi ventetiden.
For at gøre din hjemmeside endnu mere spiselig for besøgende, kan du tilbyde en letvægts version. Det er en version af din hjemmeside, hvor alt det unødvendige er skrabet væk.

 

Få hjælp af burhoei

Hvis du har brug for hjælp til hastighedsforbedringer eller noget andet på din hjemmeside, så står Annemarie fra virksomheden, Burhoei, altid klar til at hjælpe dig. Udfyld kontaktformularen og lad os tale sammen over en kop kaffe, tee eller sodavand.

[ninja_form id=13]

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar